Gör din intresseanmälan till mentorskapsprogram redan idag!

Sök till mentorskapsprogrammet 2015!

Som en del av projektet Vi måste LAGA skolan drar vi i höst igång ett mentorskapsprogram för er medlemmar. Vi vill skapa en mötesplats och ett nätverk för er att utbyta tankar, oro, idéer och pepp! Tanken med programmet är att hitta två medlemmar med liknande utgångspunkter men med olika erfarenheter. Vi kommer sedan para ihop er efter behov. Detta är ett bra tillfälle för er att stärka varandra.

Utöver detta kommer ni ingå i ett nätverk där ni får träffa andra medlemmar ur mentorskapsprogrammet och vi bjuder in externa föreläsare. Programmet sträcker sig över ett år och nätverket kommer träffas fyra gånger i helgrupp. Mellan dessa nätverksträffar kommer du och din mentor kommunicera med varandra på det sätt som passar er bäst.

Ta chansen till att få eller ge stöd och pepp! Sista ansökningsdag 23 augusti!!!

Vill du ha en mentor?
Vill du prata med någon som kanske inte heller kunde vara med på idrottslektionen? Som inte vågade äta skolmaten för att hen var rädd att bli sjuk? Eller kanske någon som fick sina lärare att förstå vad hen behövde för att trivas i skolan? Det fixar vi! Vi kommer att para ihop dig med en medlem som kan dela med sig av sina erfarenheter och ge dig stöd och pepp i din vardag!

Anmäl intresse här.

Vill du bli en mentor?
Vi behöver dig som vill dela med dig av dina erfarenheter kring din astma, allergi eller intolerans. Kanske har du jättebra tips som du vill dela med dig av, kanske en jobbig historia, kanske en lösning som har hjälpt dig… Syftet är att du ska stödja, peppa och dela med dig av egna erfarenheter och tankar kring era liknande situationer. Som mentor får du innan programmet drar igång en tvådagarsutbildning i Stockholm för att du ska känna dig trygg i rollen som mentor.

Anmäl intresse här.

För att delta i mentorskapsprogrammet måste du vara medlem i Unga Allergiker eller Svenska Celiakiungdomsförbundet. Det kan du bli gratis och enkelt här nedan:

Unga Allergiker

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Har du några funderingar så hör av dig till mig. Vi kommer höra av oss efter sommaren och göra en kortare telefonintervju med de som anmält sig.

Rebecca Sjöstrand, samordnare Mentorskapsprogrammet
rebecca.sjostrand@ungaallergiker.se, 070-713 01 02. 
 

'